Papucaki

June 23, 2016   /   byJasmina Mitrić  / Categories :  recepti

Do sada smo isprobavali recepte koji se mogu pripremati za doručak ili večeru, a danas isprobavamo divan ručak od mog omiljenog povrća, papucaki. Patlidžan je zaista poseban, i najčešće ga jedem u kombinaciji sa drugim povrćem i sirom, ali volim i ovaj čuveni grčki recept u kom se patlidžan puni mlevenim mesom. Srećom, leti je zaista veliki izbor povrća od kog možemo pripremati razne obroke, ali nikako nemojte preskočiti patlidžan i ovo ukusno jelo. Papucaki ovih dana jedem baš u Grčkoj, a vama danas predlažem da ga i vi pripremite svojim ukućanima. 


Potrebno:
-500g patlidžana
-250g mlevenog junećeg mesa
-200g paradajza
-50g soka od paradajza
-100g crnog luka
-čen belog luka
-2 kašike maslinovo ulja
-200ml neutralne pavlake
-100g kefalotirija ili nekog sličnog sira
-so, biber, muskatni orah


Priprema:
Patlidžan iseći na pola po dužini i delimično izdubiti, a izdubljenu srž sitno iseckati. U tiganju ugrejati maslinovo ulje, propržiti izdubljeni patlidžan 5 minuta, a zatim ga poređati u vatrostalni sud. Na ulju zatim propržiti mleveno meso, sitno iseckan crni i beli luk i srž patlidžana. Kada sve bude dobro prženo, dodati paradajz i sok od paradajza, so, biber i još malo dinstati. Napuniti patlidžan smesom, a u međuvremenu ugrejati neuralnu pavlaku i u njoj istopiti rendani kafalotiri. Preliti patlidžan, posuti rendanim oraščićem i peršunom, i peći u rerni 30-40 minuta na 180°C. Uživajte u mirisnom i ukusnom papucakiju, i javite kako vam se dopao.

  • Follow us:

0 comments

Leave a reply

Recent Comments

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other subscribers