Banana bread bez dodatog šećera

May 15, 2016   /   byJasmina Mitrić  / Categories :  recepti

Ako volite banana bread, a želite da izbegnete recepte sa brašnom i šećerom, onda ćemo danas zajedno praviti moju omiljenu poslasticu. Ovaj banana bread može biti slatki doručak (uz neki napitak), užina ili posluženje za goste koji su se iznenada najavili. Lako se pravi, sastojke možete kombinovati u zavisnosti od toga šta sve imate u kuhinji, a odličan je način da iskoristite prezrele banane koje vam baš i nisu tako privlačne za jelo. 

Potrebno:
-dve zrele banane
-dva belanca i jedno celo jaje (ili 2 jajeta)
-šolja za belu kafu bademovog mleka
-60g mleka u prahu (ili nekog whey proteina sa aromom i zaslađivačem)
-3 kašike kokosa
-5 kašika mlevenog oraha
-šaka celih oraha
-kašičica kakaa
-kašičica praška za pecivo
-stevija po želji

Priprema:
Banana bread se priprema vrlo jednostavno, samo ubacite sve sastojke u blender ili činiju, i izmiksajte. Možete menjati i kombinovati razne sastojke, pa tako umesto mlevenih oraha, možete koristiti bademovo brađno, mleveni badem, mleveni lešnik, … šta god imate na raspolaganju. Takođe, možete dodati i seckane lešnike, bademe, malo crne čokolade, suvo grožđe, ali vodite računa da izbegnete suvišne kalorije i šećere. Sipati u kalup za hleb ili mafine, i peći na 180°C 40-60 minuta (pazite da ne potamni odozgo). Lepo miriše kad je vruć, ali je ipak bolje da sačekate da se dobro ohladi jer je tada najukusniji. Ovaj banana bread možete jesti bez griže savesti čak i kada ste na dijeti. Ukoliko niste sigurni kako da uklopite ovaj ukusni slatkiš u svoju dijetu, pišite vašem nutricionisti. Prijatno!

 

  • Follow us:

0 comments

Leave a Reply

Recent Comments

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: