Draganina torta bez šećera

August 4, 2016   /   byJasmina Mitrić  / Categories :  recepti

Dobra redukciona dijeta koju vodi dobar nutricionista, nema za cilj samo postizanje idealne telesne mase, već i potpunu promenu navika i razmišljanja kada je hrana u pitanju. Jedan zaista dobar primer uspešne redukcione dijete je moja prijateljica Dragana i njen suprug Zoran. Ne samo da su postigli idealnu telesnu masu, već su naučili da pripremaju ukusna jela, održavaju to što su postigli, ali i da smišljaju nove recepte koje mogu da uklope sa svojim novim navikama. Povremeno vole i da se zaslade, a kako Dragana najviše voli starinske torte i kolače, pripremila je tortu sličnu Reform torti, ali tortu bez šećera. Ja sam je baš juče probala, a danas evo predlažem da je i vi pripremite i poslužite svojim ukućanima.

Potrebno:

Kora:-4 belanca

-1 celo jaje

-šolja mlevenog badema

-2 kašičice eritriola (ako želite slađu koru, možete dodati i više)

Fil:-3 cela jajeta

-2 žumanca

-2 štangle šokolade sa 70% kakaa ili 2 kašike kakaa ako želite da izbegnete čokoladu

-2 kašike mleka

-130g eritiriola (može i manje ako želite manje slatku tortu)

-200g putera

Priprema:

Kora: Umutiti sneg od belanaca i eritriola, pa umešati jedno žumance. Dodati i lagano umešati mleveni badem, pa smesu izliti na pleh obložen pek papirom. Peći na 180°C  10-15 minuta. Koru ohladiti i iseći na 3 jednaka dela.

Fil: Umutiti jaja sa eritriolom, dodati mleko i čokoladu pa kuvati na pari dok se fil ne zgusne. Ostaviti da se ohladi pa zatim izmešati sa penasto umućenim puterom. Filovati tortu i ostaviti da se stegne.

Kao što vidite, ova torta bez šećera se veoma lako pravi i ne oduzima mnogo vremena, pa se slobodno zasladite čak i ako ste na dijeti.

 

  • Follow us:

0 comments

Leave a reply

Recent Comments

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1 other subscriber