Low carb cheesecake

July 13, 2016   /   byJasmina Mitrić  / Categories :  recepti

Malo smo se odmarali i baš se dugo nismo zasladili, pa sam za danas pripremila cheesecake, ali malo drugačiji. Ako ste ljubitelj ovog slatkiša, onda znate da se najčešće servira verzija sa keksom, pavlakom i voćem, ona koja se ne peče. Mnogima je ovo omiljeni kolač, ali ga ja izbegavam, jer mi zaista ne prija ta ogromna količina pavlake, i to najčešće biljne. Ova druga verzija kolača, takozvani New York cheesecake je meni mnoooogo ukusniji, ne može da ne uspe, i ima savršenu low carb verziju koja je podjednako ukusna kao original. Može mu se dodati voće ako ste baš navikli na cheesecake sa voćem (neko sa niskim glikemijskim indeksom), ali verujte, kada se dobro ohladi, ovo je najsavršeniji letnji slatkiš i nisu mu potrebni nikakvi dodaci.

Potrebno:

-4 jaja

-200g lešnika

-125g putera

-175g + 2 kašike Splende ili nekog sličnog granulisanog zaslađivača

-sok i kora jednog limuna

-kašika arome vanile

-500g maskarpone sira

-250g ABC krem sira

-100g kisele pavlake

Priprema:

Lešnike samleti, pa dobro izmešati sa puterom na sobnoj temperaturi i 2 kašike zaslađivača. Ja koristim mešavinu eritriola i stevije koju sam dobila iz Beča, i odlična je za ovakve poslastice(hvala Ivani Stanković Pajkanović ). Dobijenom smesom prekriti okrugli kalup i dobro utisnuti, pa zatim staviti u frižider da se malo stegne. Uklučiti rernu da se zagreje na 200°C. U jednoj posudi izmešati sireve sa kiselom pavlakom, aromom vanile, limunovim sokom i korom, a u drugom sudu penasto umutiti jaja sa zaslađivačem. Zatim umutiti lagano obe smese, i preliti prek ohađene kore. Staviti u rernu prvih 15 minuta na 200°C, a zatim smanjiti temperaturu na 150°C i peći još 50-60 minuta. Cheesecake zatim izvaditi iz rerne, ohladiti oko 20 minuta, skinuti obruč sa kalupa i ostaviti da se ohladi. Spreman je za služenje kada se dobro ohladi. Prijatno i uživajte u divnoj osvežavajućoj poslastici. 

  • Follow us:

0 comments

Leave a reply

Recent Comments

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1 other subscriber