Draganina torta bez šećera
August 4, 2016 / byJasmina Mitrić / Categories : recepti
Dobra redukciona dijeta koju vodi dobar nutricionista, nema za cilj samo postizanje idealne telesne mase, već i potpunu promenu navika i razmišljanja kada je hrana u pitanju. Jedan zaista dobar primer uspešne redukcione dijete je moja prijateljica Dragana i njen suprug Zoran. Ne samo da su postigli idealnu telesnu masu, već su naučili da pripremaju ukusna jela, održavaju to što su postigli, ali i da smišljaju nove recepte koje mogu da uklope sa svojim novim navikama. Povremeno vole i da se zaslade, a kako Dragana najviše voli starinske torte i kolače, pripremila je tortu sličnu Reform torti, ali tortu bez šećera. Ja sam je baš juče probala, a danas evo predlažem da je i vi pripremite i poslužite svojim ukućanima.
Potrebno:
Kora:-4 belanca
-1 celo jaje
-šolja mlevenog badema
-2 kašičice eritriola (ako želite slađu koru, možete dodati i više)
Fil:-3 cela jajeta
-2 žumanca
-2 štangle šokolade sa 70% kakaa ili 2 kašike kakaa ako želite da izbegnete čokoladu
-2 kašike mleka
-130g eritiriola (može i manje ako želite manje slatku tortu)
-200g putera
Priprema:
Kora: Umutiti sneg od belanaca i eritriola, pa umešati jedno žumance. Dodati i lagano umešati mleveni badem, pa smesu izliti na pleh obložen pek papirom. Peći na 180°C 10-15 minuta. Koru ohladiti i iseći na 3 jednaka dela.
Fil: Umutiti jaja sa eritriolom, dodati mleko i čokoladu pa kuvati na pari dok se fil ne zgusne. Ostaviti da se ohladi pa zatim izmešati sa penasto umućenim puterom. Filovati tortu i ostaviti da se stegne.
Kao što vidite, ova torta bez šećera se veoma lako pravi i ne oduzima mnogo vremena, pa se slobodno zasladite čak i ako ste na dijeti.
0 comments
You must log in to post a comment.